Bersalin czer

Sapa ada pengalaman bersalin czer ? Susah tak nak jaga ? Lepas czer mandi kenekan air ke atau balut?

2 Balas

sy anak 1st czer. waktu mandi, husband yg mandikan sebelum dia pegi kerja. siap bersabun bershampoo. bawak masuk kerusi dlm toilet. duduk kt situ. tempat luka memang tak balut. tp lepas siap mandi, lap sampai kering tempat luka tu. da siap berseluar dalam, berkain batik, baring dalam stengah jam. bagi angin dekat tempat luka tu. tp make sure pintu bilik kunci ya.. 😅😅

pglman saya xsssh jge..yg ptg rehat sckupnya..sya mandi suami lap2 air kat bdan..klu sis berpntng sndiri elok lh upah pnjga utk jge sis ngan baby time ptg.