mum to be

Kenape ye bila msuk 18week2dy dah xda selera nk makan....pdahal perot lapar...mulut xblh nk trma mknan...

8 Balas

Cuba makan buah. Macam saya on 1st trimester mmg tak lalu makan. Sampai kena gastrik. Sejak kena gastrik, mmg saya paksa diri untuk makan. Sekurang2nya makan buah, roti, minum susu. Asalkan perut tak kosong. Semoga dipermudahkan urusan ye. Aamiin 🤲🏻 #TAPsupermoms

sama lah sy pun...dah 19 week tp msh xlalu...tp pksa jgk mkn on time sb teseksa perut bila msuk angin...berhari2 skit..dah la jenis mkn buah2 ke roti xkenyang...terpksa lah pksa diri mkn nasi wlau nak temuntah

saya morning sickness teruk dari bulan kedua sampai la sekarang dah 4 bulan so dah kurang muntah tapi bila makan nasi 3 suap je saya makan..makan pun sehari sekali..tapi Alhamdulillah cek doktor semua normal..

mcm saya smpai skrg tekak susah nk terima mknn walaupun skrg dah 35week nsib baiklh baby membesar dgn sihat. #16Dec2020 #IbuRA #TAPSuperMoms #TAPSuperMomsDec

Sy pula kerja nak makan ja 😅 risau pula berat naik mendadak. Ni pun baru 9 hari dah naik sekilo

Saya kandungan 4 bulan ke ats baru ada selera nak makan macam2 .depend pada bdn msing2 la kot .

normal tu nt doktor bg vitamin utk tmbh selera makan. cuma jgn skip mkn ubat je

kalau x selera makn bnyk mkn sikit2 janji kena makan..

4y ago

Itu la...mkn pon kluar blik