Upt positif tapi tak pregnant

Kenapa ye bila saya test upt , akan naik dua line . Tp end up bila kandungan dah 4 minggu 5 hari atau 5 minggu , mesti akan bleeding . Saya dah kene dua kali berturut2 . June 2020 dan july 2020 :(

2 Balas

Maknanya betul pregnant, tp baby tak lekat elok. Biasa doc panggil ni chemical pregnancy. Sebab tu fasa awal kehamilan, ibu2 sangat perlu utk rest. Lebih baik bedrest. Bagi ruang utk baby implant elok2 ke dinding rahim. Tp kalau gugur jgk, mgkin masalah kromosom or other problems. Sy pun dah beberapa kali kena chemical pregnancy ni, tp Alhamdulillah kalini lekat elok. Tau je pregnant sy terus serahkan kerja rumah kat husband. Sy mmg btul2 bedrest dan monitor diri for bleeding/spotting.

4y ago

Terima kasih sis ;)

Insyallah ada rezeki awak lain. Amalkan acid folic wak. Saya pon baru lepas keguguran. Kandungan tak menjadi bulan 5. Alhamdulillah rezeki saya dan suami datang lagi. Jangan stress stress