bayi gosok2 muka berdekatan mata dan telinga

kenapa ya baby selalu suka gosok2 muka dan tlinga? kata nurse gatal kot tp setiap kali dia menyusu mmg akan gosok or terbangun dri tdur dan membuat dia trganggu dri tidur sy pun rsa tk selesa nmpk sb nmpk anak mcm x slesa mcm tu

10 Balas

baby sis umur brapa ? sama mcm ank sye, kalau die garu2 muka dgn telinga tu tanda die nk tido. sye akn bedung dia then nyusu. trus dia tido.

9mo ago

ah i see sb msa nak dkt tdr je dia mcm tu

Kalau anak saya, tu habit dia. Satu lagi itu pun boleh jadi salah satu tanda baby nak tidur.

dia mengantuk tu nak tido. time tido pun kalau tak bedung dia akan garu2 kepala. comel jee

anak saya dr kecik sampai now 1y lbh pun gosok2 mata telinga kepala lg tanda nak tido

Anak sy klau mcm ni tanda dia dah mengantuk.. nk tdo..

Baby saya mcm ni jadi if dia dah ngantuk nak tidur

Sama je dgn baby saye… tanda nk tdo tu…

ala comel, tanda nak tidur le tu

Peel mcm anak saya..

Tu nk tido ….