FOLIC ACID ADA EFFECT PENING?

kenapa sya mkan folic acid jadi pening rasa mual atau mmg sbb alahan ? pagi sya ok, tapi start lepas zohor mcm tu mmg drop, pening rasa nak muntah. kdg sblh mlam pun dia dtg juga. normal atau tk ssuai. sya pregnant Alhamdulillah msuk 7w #bantujawab #SeriusTanya #ingintahu #firstmom

7 Balas

pengalaman sy mkn acid folid yg kk bg,mmg lepas mkn ubat tu rasa mual² n sakit kepala..tp sakitnye tu xla lme..mgkin sis ni ase pening² n muntah sbb alahan kot..klau rasa mual² n muntah² lepas mkn asid folid yg kk bg tu,better inform nurse kot2 x sesuai vitamin tu dgn badan sis.. sy anak 1st mkn asid folid anak ke2 tukar kod iberet sbb hb drop bila mkn acid folid..alhamdulillah iberet sesuai dgn prengnancy yg ke 2

saya makan asid folik yg mmg asid folic bukan multi punya tumbang terus makan iberet elok pula mungkin x sesuai

Klu still rasa pening sampai sakit tengkuk & kpl blkg pls check bp sis. Risau mslh lain

Klau tak oke tukar folic , ad bnyak jenis , mintak je dnegan nurse

hmmm boleh jadi juga sebab alahan.

Sis mkn folic acid yg kk bg ke?

4w ago

Hovid pnya