Malas

Kenapa saya asyik malas, xde semangat dan kuat tidur? Normal ya pregnant cmni? #13weeks

36 Balas

Normal.. tapi slalunye orangtua dulu² ckp mngandung anak lelaki memang malas.. Saye sendiri tenga alami.. Saye malas jugak kuat tidur.. Tapi lama² dah trimester 3 agak kurang la rasa malas tu.. Dan saye mengandung anak lelaki.. Doakan saye ye smoga saye bersalin dgn normal.. Smoga baby saye sehat saye sehat & baby selamat amin..

Sy pun penah ada fasa malas, tp jgnla jadikan mengandung tu alasan sebab badan akan jdi rasa tak sedap. Buat je apa2 aktiviti. Sy ikut simple yoga dlm youtube. Senang gilaaa and 20 minit je. Sy beli buku simple maths and jawab maths tu, bagus kalau ibunya byk pakai otak masa mengandung, insyaAllah turun pd anak. Tp of course la ada time nak tidur je 😌

Normal tu pembawakan . Sy first trimester asek ank tdo . Malas betol nak buat apa apa . Masok second trimester 16-20 pon still malas malas jugak . Tp tak kerap tdo sgt . Masok 20 keatas terlebih rajin . Asik nak memasak jekn.

Sama mcm sy. Suami memahami, sy rasa xlrat tp gagahkan diri duduk skli dgn makcik2 suami. Tapi diorg tuduhnya sy menantu xboleh harap, sebelum pregnant sy tlg mcm2 stiap kali kenduri kendara, tapi start pregnant asyik lemah.

sy awal smpai 29 week pun mls.. kalau pagi kol 7 bangun skjp je layan laki nak pi keje buatkan kopi je 🤣🤣🤣 lepas husband PI kje sy tido balik smpai kol 11 ...

Sbb dlm fasa alahan lg kan... lama2 nnti mkin ok. Jgn lyn sgt sbb bdn kena kekal cergas jg supaya mudah bsalin. Exercise kna betul kgn hantam shmja, bhaya plak nnti

Normal..sya pemalas sngt msa pregnt ni,suami yg buat semua kerja ruma..kcuali masak,mil sya yg masak🤭sya dduk ruma mil..blum ada rezeki nk ada ruma sndiri.

Normal sis.. Tu pembawakan budak. Lain wanita mengandung, lain experience dia. Tapi yg sis alami tu almost semua wanita mengandung pun pernah alami.

Normal sis.. Biasa lah bila pregnant cepat letih n ngantok xkira lah awal kehamilan or hujung.. Saya bila off duty jew memg tidur jela kerja nya..

Saya masa trimester pertama tenaga lain maciam.. Bila masuk trimester kedua kuat sgt tido dan mls semua benda.. Hihi