Gatal gatal ?

Kenapa ibu mengandung mengalami gatal gatal dalam kulit ?

14 Balas

Pernah . Smpai sebulan. Tak selesa btol . Azal gatal je. Msty saya p mandi ,lap kering. Sapu bedak baby. Hahaha. Pastuh baru boleh tydo. Sbb lagi berpeluh sbb cuaca panas. Mmg asyik mandi je

4y ago

Tulaa . Cuaca skrng panas terik kadang , bile gatal tu rimasnya 1 badan . Kadang mlm klw panas pn same jgk gatal . Nk kene 24 jam suhu sejuk sikit bru ok .

sama pun mngalami masalah yg sma...tpi yg peliknya kesian ank sya yg no 2 pun jadi alahan gatal2 badan juga sama dgn sya....kenapa ya...sblm ni sy ok dia pun ok

Perubahan hormon sis...sy awl pregnant one gigit nyamuk..garu Garu terus jdi mcm kurap 😭

3y ago

sama sis 🥺

Hormon. Sye pon tgh alami. Kdg smpai luka n sush nk sembuh

Tak tahu la nak cakap. Tu biasa sbb hormon mengandung 😅

saya kaki bdn prt hbs gtl... tp tnggl parut dkt kaki

sy ketiak gatal. sampai berparut hitam ,xtahan garu

Samela..hihi..garu gune sikat sis.jgn gune kuku .nnt parut

sy guna sikat utk garu ...merenyam2 1bdn xblh tido

sbb hormon n mgkn sbb kulit mengembang..