Tak aktif 😌

Kenapa ehh masuk je 28w baby kurang gerak, kita usik baru laa nak respon. Tu pun tak kuat mana. Masa anak 1st dulu elok je aktif smpai laa bersalin. Adoii risau betul. Nak scan tapi next week ada scan dkt kk, lamanya lahaii 🥴

Tak aktif 😌GIF
10 Balas

Saya pun ada masalah sama. Second pregnancy ni. Dah 2 kali visit cite kat misi, dia kata cukup 10 gerak no problem. Tapi saya lgi risau setiap pergerakan tu tak semua rasa mcm kuat / dancing, harini dah 35 minggu masih lagi ada anxiety ni walaupun baby kick ngam everyday. Been worried since 26 weeks.

2y ago

Takpe tak lama dah tuu 😁

Msa sy 28w baby kurg gerak hari tu. Esok ny nk cek kk. Jd sy tak pi la hosptal. Bila cek kk esok nya Dr marah knp tak terus ke hosptal bhgian emergency bila rasa baby kurg gerak. So kalau rasa bby kurg gerak. Terus ke hosptal ya

2y ago

Tak ckp apa pn. Kbtulan hari tu sy bgun lewat. Sllu sy kira start 9pagi. Mngkin sbb tu sy termiss kiraan baby gerak. Baby sy byk gerak pagi.

saya pun 28 minggu sis, msuk jer 28 minggu baby aktif awal pagi jer, siang hari smpai petang tak aktif sngt, mlm dia bgerak itupun kta kena kacau.

2y ago

Kann? Pelik betul 😂

setiap ank xsame .. yg penting cukup gerak.. kdng Time kite sebok bby gerak tu JD xperasan .. Time kite rehat bby tido..

2y ago

Nak tggu cukup gerak tu kadang2 jenuhh 😁

Makan besar baby, makin kurang gerakan sbb ruang yg terhad.

2y ago

Macam abang dia dulu aktif bebenor 🤣

Semoga urusan sis dipermudahkan 🌹

2y ago

Terima kasihh ❤️😘

Semoga dipermudahkan segala urusan

2y ago

Anak sy 1st boy, 2nd ni boy jugak tapi seaktif abang dia 😂

semoga dipermudahkan segala urusan

2y ago

Aamiin in shaa Allah ❤️

Sis dah scan ke ? Baby okay ?

2y ago

Okay je baby tapi dia ikut mood kot 🤣

sis dh brsalin ke