bayi menolak susu badan

kenapa doktor kk suka psiko mengatakan susu badan tidak cukup? bila saya start fm bottle feeding ank sudah tidak mahu susu badan. mereka sepatutnya menyokong penyusuan badan melain keadaan yg betul2 perlu utk baby ambil fm.

6 Balas

Doktor KK supposedly kena support breastfeed unless ade situasi yg menyebabkan dia suggest mommy untuk topup susu fm bagi baby. Klo ingat nama doktor & klinik kk boleh try report dekat group fb happy breastfeeding malaysia. (Tu support group untuk ibu menyusu. Tips banyak juga. Ade lactation councellor & pegawai kk juga dalam tu) . Klo baby da nipple confuse, boleh pam susu badan bagi baby. Sambil² tu cuba semula untuk skin to skin dengan baby. Try breastfeed balik baby biasakan puting semula. Hati kena kental sikit la mommy. Hari² cuba inshaAllah boleh. Mommy kuat! 😊

saba sis . mmg btol sesetgh bby kurg susu bila susu bdn shje sis . antra sis je nk bg susu fm atau x . dorg xgalak kn pon susu fm pd bby sbenr ny tpi dorg risau bby kurg air khasiat zat dlm bdn . seprti kita kurg air dn mknn . ad sbb knp dorg suh kita bg susu cmpo . brmksd susu bdn . lps tu bg susu fm . d nicu pon klau bby kne thn pon mcm tu . dorg bg susu cmpo . tpi susu fm dorg bg gune cwn kecik bkn bg pkai btol . klau bg btol tu yg bby keliru puting

Kalu susu tak cukup mmg tpaksa sis. Kalu tak anak kuning. Atau nant masalah garam ke mineral tak cukup dlm badan. Yela bila susu tak cukup. Berat akan turun

Salam semua.. Susu ape yg terbaik utk baby pramatang ? Dgn harga yg berpatutan 😊 terima kasih 😁

Pelik jugak doc kk sis. Doc kk saya mmg galakkan mcm yg sepatutnya

5y ago

Ermm.. sya plak doc area kk...susu badan kna suruh penuh.. klo bleh, x bleh susu tambahan(susu botol)..smpi anak genap 2 tahun atau ke atas😅. Tp, sya bgi jua dgan anak.. sbab x semestinya smua ibu sama kn.. kadang ada air susu yg x mncukupi untk anak..mcm sya lar.. hehe..until now anak sya 1 thun 7 blan, sya bgi susu badan n botol😁😁

Saya kurang susu badan anda terpaksa topup fm