Campur susu fm dgn susu badan..boleh ke?

Boleh ke campurkan susu badan dgn susu formula dalam satu cawan/botol utk baby umur sebulan minum?

9 Balas

kalau susu badan drop/kurang/kering.. dah pam pun x de hasil baru bagi susu formula.. tapi bukan dicampurkan.. bagi dulu susu badan jika ada dan klu x cukup/baby masih lapar.. baru bg susu formula.. apa yg penting bayi kenyang dan x meragam.

Tak boleh. Kalau susu badan tak cukup boleh pump and simpan dulu tp bekas lain lain. Bagi dulu susu formula. Atau boleh bg susu badan direct dulu kalau tak cukup baru bancuh susu formula sikit

Sy pernah baca kt ig, boleh campur. Tp kalau susu bdan awk bnyk, jgn bagi formula milk. Kalau tak ckup susu je boleh bagi formula milk. Susu bdn tu dh ckup nutrisi utk baby dan ada antibody.

Tak boleh mommy. Awak kena bagi susu badan/ susu fm berasingan. Means berlainan bekas dan better gap kan waktu pemberian

tak boleh.. awak ada mslh apa² ke? x cukup susu ke apa.. klau susu bnyk bagi bf je.. klau kurang baru campur minum..

2y ago

maaf mencelah. if awak.focus bg susu badan siang saja tapi mlm awak tak bg lama2 susu bdn akan drop sbb rangsangan makin berkurang otak awak tak terima signal utk produce susu. nak susu badan sentiasa ada, awak kena jaga demand dn supply awak. demand mean permintaan, if permintaan awak tak banyak maka supply (penghasilan/pengeluaran) kilang susu awak akan makin berkurangan. kuning naik bukan disebabkan ibu tak jaga makan atau sebaliknya. kuning ni ada dua jenis. awak boleh cuba google jenis2 kuning☺️.

https://my.theasianparent.com/campur-susu/amp Puan boleh baca artikel dari page ni..

Eh jgn lh sis,,xbleh cmtu

Tak boleh. Kena asing

kena asing.