Bayi nakal

Kenapa bayi nakal

5 Balas

jadi ibu muda bukan senang.. sbb tu kena banyak cari ilmu.. takda anak yang nakal... biasakan mulut untuk cakap yg baik2 pada anak. contoh "bertuah punya anak" simple right.. cuba cari punca kenapa anak tak duduk diam, kenapa anak x nak makan, kenapa bila makan mesti nak buat sepah kenapa anak panjat2 kenapa anak kejap2 nak dgn kita kenapa anak menangis tak berhenti kena selalu bertanya "kenapa" pada diri sendiri dulu. cari ilmu.. kalau tak dpt jawapan yg memuaskan , baru tanya dalam app ni dgn pertanyaan yg lebih baik "kenapa anak saya umur sekian2 suka sepahkan rumah" kan lebih lembut.. insya Allah ramai ibu2 dalam apps ni yg lebih berpengalaman boleh jawab soalan awak.. moga Allah mudahkan urusan awak untuk mendidik anak 😊😊

mungkin dia x dpt sesuatu mungkin dia tak selesa mungkin dia nak perhatian mungkin jenis high demand mungkin beralih bulan mungkin dia asyik dgr parent dia tinggi suara & naik tgn setiap kemungkinan tu lain cara mengatasinya bayi tak nakal, itu cuma tanggapan lemah dari org dewasa yg x berfikiran dewasa. kalau kanak2 yg dh boleh faham arahan sengaja buat perangai itu lain cerita. ini bayi puan, bayi. bayi yg belum tahu apa2. jumpalah paeds mesti ada solusinya. tanamkan sifat empati pada anak. kesian dia dpt parent yg sanggup bagitahu anak sendiri nakal dkt public. bertindaklah. mungkin kita yg x cukup ilmu tangani situasi

dye bukan nakal dye nak berlajar bende baru .. awak kena bersyukur anak awak nak explo bende baru dari dye ddk diam diam tak buat ape ape .. sekian terima kasih

Menurun perangai mak bapak, okay ni gurau saja tp mungkin sbb nak perhatian, mungkin sbb nak explore, mungkin perlu refer doktor paeds

fahami dahulu anak sebelum melabel nakal, hanya seorang saja anak di dunia ni yang reti duduk diam sepanjang masa. anak patung.