Baby Walker

Kenapa baby walker bahaya utk bayi? Ianya ada dinyatakan kat buku pink baby. Betul ke?

Baby Walker
24 Balas

Sy pun confius jugak ni nk beli ke x... Risau jgak... Sbb bulan depan anak dh bleh mkn... Die x pandai sgt nk duduk lg... Tu igt nk letak die dlm tu... Sng nk bg mkn nnti

Tu kan panduan utk baby umur 6 bln.. 6 bln kecik lg..sy letak dlm baby walker umur 8 bln lebih bila dia dh memapah2..dan pemantuan tu mmg perlu la

Macam anak saya tak pakai walker so dari situ dia belajar sendiri nak berdiri & berjalan sendiri tnpa bantu walker.

Yelaa bahayaaa klu rumah yg ada anak tangga tak d palang mcmna haaaaa bby kn laju dan pantas gerakan ny

Tak elok untuk tulang kaki. Kalau nak train dia jalan boleh belikan mainan tolak-2.

5y ago

Yea. Yg ni ok. Kalau takut anak terlentang pakaikan guard kepala.

Ya.. Tapi mak2 kita dulu pakai ja.. Sy memang xda belikan lagi.

Bahaya kalau kt dlm rumah tue terlalu byk brg,dan ada tangga..

Doktor ada jelaskan xdigalakkan utk gunakan baby walker..

Doc pon pernah ckp .. Baby walker mmg tk digalakkan ..

Tu utk panduan 6month below lah sis..