Breastfeeding

Kenapa baby tak nk minum susu seblh kanan ye.. Bila picit ada keluar wrna putih susu.

1 Balas

cuba tgk kalau2 puting pendek/panjang/besar/kecil sikit ke tak? kadang baby tolak sebab dia lebih selesa dengan saiz puting yg lagi 1, anak saya pun sama.. jadi kalau masa baby xberapa lapar, saya akan bagi belah yg dia selalu tolak, dan tolong dia masukkan semula kalau terlepas.. tp kalau masa dia mengamuk2 nak susu cepat, memang akan bg belah yg dia suka.. cuba je la dulu..