breastfeeding

hai mommy semua , nak tanya, kenapa masa susukan baby (susu badan) , baby mcm marah2 ye? kaki dia tk duduk diam, asyik tendang2.. kalau nak kata susu sikit, bila sye picit breast ada je susu kluar.. bila baby mcm tu buatkan sye tk selesa nak susukan dia .. ada tk yg sama alami mcm sye ? #pleasehelp #bantusharing #ingintahu #firstbaby #breastfeed

2 Balas

usia baby berapa? kemungkinan flow susu laju, baby dah mengantuk sangat, baby tak selesa dengan posisi menyusu semasa df atau fasa growth spurt.

3y ago

bagi anak menyusu secara mengiring if flow susu laju. bila menyusu duduk flow susu lagi laju dan anak tak sempat nak telan tu pun jadi punca baby tak selesa. yg penting badan anak mengiring menghadap puan.

sama sis..sy susu laju..so anak asyik lepas2 jee puting time menyusu..org ckp suruh kepit kat bahagian areola tapi sy buat sama jee mcm tu jugak

3y ago

sama la sye , anak asyik hisap lepas, hisap lepas, sye pun kepit jugak😂