baby 3 bulan 22 hari kuat menangis

kenapa baby saya sejak masuk 3 bulan ni kuat menangis? menyusu pun kurang. bila nak tidur mengamuk tendang2, kadang2 meronta. saya tpksa bg dia mengempeng kejap sementara nak lena. terasa mcm ibu yang gagal sbb anak mengempeng. anak sy breastfeed. Sblm ni elok je, kenyang susu terus tidur bgun pun menyusu then tido balik. ni dah masok 3bln, asyik ade je tak kena. perut tak kembung, lidah okay je. duduk salah, baring salah, meniarap menangis. nak dukung je, pernah saya biar dia nangis dari pukul 10pagi sampai 2ptg. tak henti menangis jugak. org ckp kena ajar dia nangis jangan slalu angkat, mana nak tak layan nye kalau dah tak henti menangis. panjang lagi nak tulis, tp mata pun dah kabur sbb takcukup rehat penatnye 😭😭😭😭

17 Balas

sapaa ajar awak sis kesian ank tu haahahhaahaha kalai saya x ksi ank nangs mnaa elok ank nangs lmaa kita biarkan awak nk kasi ank awak kenaa tarik pengsan keee ..jgn mcm tu sis tkpalah dukung jee

uih lama nya tu dri jm 10 ..smpai jm 2.. x penatt ah dia ngis.. huhu.. mngkin adalah tu c bby x selesa.. atau c bby rasa x knyg ?

nak beralih bulan. mmg macam tu ragamnya. nt 2,3 hari okay balik.. sabar je la perangai macam tu akan berlaku setiap bulan..

Mungkin sbb berubah bln. Baby selalunya akan berubah2 perangai bila masa bulan baru.

Sy sebut fasa beralih bulan. Apa yg biarkan 4 jam menangis tu? Risau lah awk ni

Kesian baby sis biar dia nangis lama2. Lama sangat tu sis biar.

nak membesar tu