Baby nak masuk 3 bulan susah tidur

Hi mommies. Anak saya boy seminggu lg masuk 3 bulan susah sgt nak tidur lena. Dari 1 bulan sampai sekarang susah tidur lena. Swing, buaian semua dia taknak. Susu mmg sgt kerap dah (fully bf). Kalau dia tidur pun sekejap je dalam 30 min lepastu bangun menangis. Kdg kdg tidur kejap sgt. Kalau ajak main/borak pun kejap je dia nak lepastu menangis balik. Saya nak makan solat semua susah nak tinggal kejap tk boleh sbb dia asyik terjaga dan menangis. Saya mmg dh tak masak lgsg sejak beranak ni sbb tak sempat. Mandi pun kelam kabut. Dah panggil ust ust cakap takde benda pun ganggu dia. Kdg kdg tu dodoi dia sampai sejam lepastu tidur 30 min je. Nak dodoi dia tu mmg satu position je mcm koala bear tu. Position lain dia taknak. Saya risau sbb nanti nak kerja mcm mana nk duduk dgn pengasuh… kenapa ya mcmni. Saya down sgt and risau. Boleh tak bg saya semangat dan tips… 🥹🥺🥺🥺 #firsttimemom #firstmom #bantusharing #thankyou #thankyou #ingintahu

3 Balas

Hii, saya pernah alami. Anak asyik nangis tido tak lena. Saya pun fully bf. Saya dpt tahu punca rupanya anak saya lapar. Direct feeding dia tak kenyang sngt sbb mybe ada masalah lekapan pada baby saya. Pastu sejak tu mmng saya pam dan bagi botol. Settle masalahh. Tido pun lena takda nangis nangis. Mybeeeee..boleh check baby lapar ke. Saya just share pengalaman 😄. Kuat tau mummy, mmng burn out kalau baby nangis tak thu punca. We can do this 💪🏼💪🏼💪🏼💪🏼💪🏼

anak saya jenis kene bedung.. time dia mengamuk2 nagis mcm nk tidur tu.. saya terus bedung..pastu tepuk2 dia @ bgi susu badan ..bila dah tidur .letak bawah..says letak somthing atas badan baby ( bantal ke , kain batik ke) .biar rasa beratn sikit.. klo x .baby saya mudah tegejut..dan nagis bila bgun..klo x bedungbn letak somthg kt badan dia...

Baby overtired ni