Umur berapa yang sesuai kenalkan anak pada gajet?
Voice your Opinion
1 tahun
2 tahun
3 tahun
4 tahun
5 tahun

1800 respon

21 Balas

Seeloknya tak terlalu awal. Tapi nak buat macam mana ye, ramai je parents yg perkenalkan anak2 dengan gajet di usia seawal 1 tahun. Contoh pasang kartun di phone masa nak bagi makan sebab nak bagi anak duduk diam setempat masa makan. Simple contoh. Rasanya yg elok nak perkenalkan anak gajet paling awal 2 tahun ke atas, tapi hadkan masa screen time . Anak yg terlalu terdedah pd gajet di usia awal boleh jadi autisme #TAPsupermoms #TAPactiveusers

kalau boleh ibu bapa limitkan gadget time anak2. saya tgk skrg ni budak2 dah terlalu addict sampai makan minum pun gadget di tgn. anak buah saya sendiri yg baru 9 thn dah pandai berjaga sampai pagi & habit ni memudaratkan kesihatan & pembelajaran

Suke hati dorang la nk bg ke x, aku pn bg Kdg2 utk pembelajaran, tp x pna nk kecam ibu bapa yg bg phone dekat anak awal2.. Kdg2 dgn kedai mkn dekat luar kne bg phone jgak supaya ank x bising dan ganggu org awam

sedih bab ni..sy xmau ank sy main hp..tp dperkenalkn oleh suami sy..lagu petama didi mengantok..ketika itu dia bru 11 bulan..lps tu d rumah pengasuh pun depa bg hp jgk..last ank sy suka mntak hp..

penting ke gajet untk anak yg 5y above? melainkan kalau dh school and memelukan gajet mcm skrng nie okey lah....kalau tk , i rasa tk perlu kot until dia dh meningkat dewasa.just mytwocent

bergantung pada situasi. Asalkan tak ketagih gajet. Dan tidak membiarkan anak pegang sendiri gajet tu

bila mereka dah bersekolah & perlukan gajet untuk pembelajaran

Bila mereka perlu benda tu. #TAPSupermoms

bila perlukan gajet untuk pembljran

Saya tak galakkan anak bermain hp