TTC

Kelmarin sebelom tido dok sembang2 ngan cik hubby . Tetiba dia bukak citer pasal anak . Dia cakap tak semesti nya kita takde anak kita tak bahagia ? . Cuba tgok org lain ade yg tak bahagia bila ade anak . Jadi jngan sedih2 bila kita masih belom ade rezeki nk ade baby . Masalah ni bukan dari punca abg ataupon syg . Allah tgah uji kita . Allah tahu mane yg terbaik utk kita . Allah dah susun cantik2 kehidupan kita . Mgkin kita belom kukuh dari segi ekonomi . Mgkin juga Allah kata kita belom ready lagi nk jadi parents . Buat mase ni cuba fikir dalam2 layak ke abg jadi ayah ? Layak ke syg jadi ibu ? Dengar macam tu tersentap laa sikit ??? . Pastu cik hubby cakap . Sekrg ni org nk cakap ape pon biar jee . Kita sabar . Kuatkan iman . Belajar agama bnyak2 . Doa bnyak2 . Mintak pada Allah . Allah tgah uji kita . Dia syg kita sbb tu dia uji . Dia tahu syg kuat , syg mampu sbb tu dia uji syg . Kita sabar In shaa allah akan dtg rezeki baby tu . Sambil tu dia belai2 rambut smbil cheq tetido ??? . Doakan saya ade rezeki baby tahun depan.

12 Balas

Semoga dipermudahkan ye. . insyaAllah satu hari nnt dikurniakan anak yg soleh n solehah..😊😊

5y ago

Aamiin . In shaa allah . Terima kasih .