TTC

Kelmarin sebelom tido dok sembang2 ngan cik hubby . Tetiba dia bukak citer pasal anak . Dia cakap tak semesti nya kita takde anak kita tak bahagia ? . Cuba tgok org lain ade yg tak bahagia bila ade anak . Jadi jngan sedih2 bila kita masih belom ade rezeki nk ade baby . Masalah ni bukan dari punca abg ataupon syg . Allah tgah uji kita . Allah tahu mane yg terbaik utk kita . Allah dah susun cantik2 kehidupan kita . Mgkin kita belom kukuh dari segi ekonomi . Mgkin juga Allah kata kita belom ready lagi nk jadi parents . Buat mase ni cuba fikir dalam2 layak ke abg jadi ayah ? Layak ke syg jadi ibu ? Dengar macam tu tersentap laa sikit ??? . Pastu cik hubby cakap . Sekrg ni org nk cakap ape pon biar jee . Kita sabar . Kuatkan iman . Belajar agama bnyak2 . Doa bnyak2 . Mintak pada Allah . Allah tgah uji kita . Dia syg kita sbb tu dia uji . Dia tahu syg kuat , syg mampu sbb tu dia uji syg . Kita sabar In shaa allah akan dtg rezeki baby tu . Sambil tu dia belai2 rambut smbil cheq tetido ??? . Doakan saya ade rezeki baby tahun depan.

12 Balas

Tahun lps after operation sbb pregnant luar rahim sy pun penah down, tiap kali dtg period je msti sedih.. Husband sy pun ckp benda yg sama mcm puan.. Bg sy walaupun rezeki anak tuhan yg bg, kita sebagai manusia ttp kena ikhtiar.. Selebihnya kita berserah.. Alhamdulillah lps 10 bln buang tube belah kanan sy diberi peluang pregnant lg.. And bulan dpn due, doakan sy semoga dipermudahkan urusan bersalin nanti..

5y ago

Alhamdulillah . Rezeki awak walaupon ade sebelah tube . In shaa allah akn dipermudahkan segala urusan awak dunia akhirat. Aamiin .

Sabar sis,sy pun 7thun jugak berttc..skrg bru Allah bg anugerah untk sy dan suami akn bergelar jd ibu bapa,btul ckp suami sis tu..jgn dgar ape org kata sb tu akn mmbuat kita tertekan sb fikir ape yg org ckp,berfikir positif je in sha Allah bila kita dlm positif tuhan akn bg ape yg kita impi..in sha Allah sy doa kn sis moga dpt zuriat tahun depan..Aaminn😍

5y ago

Aamiin3 . In shaa allah . Terima kasih 😄😄😄

Ape yg husband awak ckp, itulah yg husband sy cakap jgk.. x semestinye ade anak bahagia. Die soh tgk keadaan sekeliling, tgk ekonomi mcm mane. Allah akan bg tepat pd masenye. Kengkadang time kite tersepit, Allah hadirkan rezeki tu. Semoge dipermudahkan urusan awak. 🌹

5y ago

Aamiin3 . Terima kasih 😄

Semoga awak dan suami dikurniakan zuriat... Amin..sya pun 6thun pernantian.... Skrg Bru mdung Allah makbulkan doa sya Dan suami.. alhamdulillah skrg dh 38weeks 1day... Moga Allah permudhkan sgala urusan awak..amin

Semoga puan n suami ada zuriat nanti amin.... perancangan Allah adalah yg terbaik untuk puan n suami mana nak tahu tahun depan baby twin... Amin ya rabbal alamin 🤲🏼

5y ago

Aamiin . In shaa allah . Terima kasih 😄

Aamiin. Suami yg faham dan selalu bagi kata semangat pun rezeki kan. Allah xpernah zalim pada hambaNya. InsyaAllah akan ada rezeki zuriat untuk sis and suami nanti

5y ago

Aamiin3 . In shaa allah . Terima kasih .

semoga awak dikurniakan zuriat suatu hari nanti 💓 amin . bersabar lah sis ... Allah tahu mna yang terbaik untuk hambanya ☺

5y ago

Aamiin3 . In shaa allah . Terima kasih 😄

Awk best suami yg beri semangat, tapi sy bila gaduh Jee si suami mesti salah kn sy sbb xdpt2 Anak lagi,

5y ago

Allahuakhbar . Sabar sis. Kuatkan semangat yee. Kene slow talk jugak ngan suami . Alhamdulillah . Allah hadirkn saya seorg suami yg faham dan sentiasa sabar .

Semoga dipermudahkan ye. . insyaAllah satu hari nnt dikurniakan anak yg soleh n solehah..😊😊

5y ago

Aamiin . In shaa allah . Terima kasih .

Allah sebaik2 perancang. Tiba masa nanti akan dimakbulkan.. Tp usaha jgn lupa.

5y ago

Btul.. Tiba msa nti kita pon x sgka pulak. Hehe..