Nak tanya ibu2 semua ubat vitamin nih bole makan tak dengan ubat obimin

9 Balas

awk chk di swasta ni utk scan aje atau mmg checkup terus dan bersalin di gov. sbb apa sy tya.. if doc swasta yg awk nk jumpa sepanjang waktu hamil ni sampai bersalin awk kena follow doc tersebut. apa yg dia bg awk perlu mkn. if doc gov bg ubt apa pun sama juga. mereka lebih arif tentang ni. tapi kalau awk chk di gov plus chk di swasta dh boleh confusekn diri awk sendiri. so focus pd yg 1. sbb bila tya sini kami x tahu situasi kesihatan awk mcm manakan? obimin vitamin yg cukup complete. kdg ada yg x serasi doc akn bg iberat. but fungsinya sama je. ada yg sanggup beli obimin pluz sbb ada omega yg tggi. so awk mkn extra tablet ni utk apa? knp doc bg? mesti ada sbbkn☺.. or mayb doc tu x tahu yg awk consume obimin 🤔

Oo ubat tambah darah... obimin tu semua ada dlm satu ubat..klu dktr bnrkn ambik ubat ni boleh la

takpaya, kecuali ubat dkt hospital dah habis blh continue makan ubat ni . function sm

tak pasti baik tnya doctor yng sis dtng checkup nnti.

doctor bgi ke beli sendiri? kalau doctor yg bgi xde mslh.

2y ago

doctor bagi doc dekat swasta yg obimin hospital yg bagi

sis better ubatan sis rujuk pada Dr bkn kami😅

zincofer ni..makan salah 1 je sis.

vitamin apa ni?..ada nma x kt blkg

2y ago

satu lg sis biasanya klau check up dkt klinik kerjaan dia akn bg obimin untuk 1st trimester and masuk second trimester lps tu continue ng zincofer ikut kiraan hb klau low lg wlpn dh mkn zincofer bru dr akn bg iberet folic utk tngkt kn hb sbb dia pling tnggi kndung ferrous tp dia akn lg smbelit tp boleh ambilkn byk serat cth pisang..

apa nama ubat tu? bentuk mcm obimin

2y ago

ferrovit .doc swasta yang bagi