Melepaskan Anak dari BF

Keadaan yang saya alami sekarang.. Anak pertama berusia 1tahun 6 bulan, masih full bF..hari ni check UPT positive dan masih baru dlm 4 minggu..tapi sekarang dh rasa puting sakit bila dihisap anak..anak xslalu gigit puting tp rasa skit dekt puting dh sensitif sngt..gigi ank pon dah mule nk tumbuh bnyak dlm 16 batang.. Problem saya sekrang ank susah nak pisah BF dan puting makin sensitif cept rasa sakit..sebelum pregnant lg dh try susu botol tp ON OFF..and dia tetp mintak BF..yang sush dia dah mula menggintil puting..lagi rasa sakit.. Jadi ibu-ibu tau x cara yang perlahan dan berkesan untuk anak kurang dan lupe utk BF..

1 Balas

ada yg suggest letak kunyit atau pun sirap dkt nipple kite 😆 kalo sirap tu boleh laa puan acah2 sakit dkt ank tu, mungkin nt dia kesiam and takkan menyusu lg 😂 puan boleh cuba ya