Hi saya nak tanya baby sebulan kalau tiap kali nak buang air besar memang akan menangis ke ?

Ke memang baby sebulan lebih macam tuh ?

5 Balas

tengok najis dia keras ke tidak? klu keras tu sembelit so boleh jd nangis sbb xselesa perut. kalau najis dia normal still nk berak nangis so tu mmg style dia n peel dia lh tu, pantau berak dia klu okay so xde masalah inshaAllah

Baby sy dlu mcm ni, dia colic + mula2 dlu, susu fm xsesuai-taik keras.. kalau dia xberak & taik keras mmg nangis teruk.. lepas tukar susu, xkembung, baru dia xnangis… cuba check dlu najis dia mcm mana..

8mo ago

Sy dari similac tukar ke snow..baru dia ok,hari2 membuang,taik xkeras,sedawa& kentut pun ok..tapi susu fm ni kena try n error, ada baby ok, ada x..

anak saya mcm ni lah. belum berak lg dah nangis meneran. kalau nangis tiba2 tu, tunggu jelah kejap lg dia berak

baby newborn 0-3, semua benda akan menangis. sebab nangis je dorg tahu. baby saya pn mcm tu

fm ke full bf? kalau fm mungkin susu tak sesuai.