haid hampir sebulan!!

nak tanya kepada mummy mummy memang normal ke kalau kita haid tu nak dekat sebulan? atau kesan dari ambil perancang yang jenis suntik? #pleasehelp #ingintahu

3 Balas

Tempoh haid max. 15 hari je. Tempoh suci haid pun 15 hari. Jika ada darah keluar daripada faraj semasa tempoh suci haid, tu dinamakan darah istihadah/ penyakit. So, tak normal jika darah keluar lebih 15 hari drpd tempoh haid. Ya, boleh jadi sebab ambil perancang sbb tengah nak stabilkan hormon dgn kesesuaian tubuh setelah suntikan perancang tu.

2y ago

Sama-sama

bru mngalami.. lpas ambil suntik depo 3bulan, sy peroid 1bulan .. tupun sikit2 je.. jmpa doktor mnta ubat brhntikan drh..dktor ckp normal klau ambil depo..smggu mkn ubat priod stop... lpas sbulan period balik 2mnggu smpaila sy tukar ambil pil prncng... 😌😌..

kesan depo.