gugur 12w

kcewa sgt gugur lg kali ni..12w preggy...ni kali ke 4 dh gugur..

14 Balas

Sy doakan moga sis terus kuat semangat n jgn putus hrpn...mmg mudah utk org lain ucap spy bersabar tp hy yg mengalami tahu susahnye utk terus kuat. Sy pernah keguguran 3x yg terakhir pd awl tahun ni pd usia kandungan 20w..ramai mengatakan rahim tak kuat la n sy sampai mengalami kemurungan amat sangat sebab rakan2 lain asyik post n up gambar baby mereka yg baru lahir. selepas kali ke3 keguguran ni pakar gynae siap buat test darah n suma tapi semua hasil negatif maknanya xda masalah dr segi perubatan wpn sy sememangnya ada mslh anemia tp hasil ujoan menyatakan bukan sbb itu sy keguguran n doktor menyatakan anggap sahaja la sy n suami xda rezeki. Sy n suami kemudian ikhtiar berubat secara perubatan islam di Pusat perubatan islam al mujahiddin di melaka... Alhamdulillah. Yg sy boleh ckp kesedihan ats ujian ini memang ambil masa untuk sembuh. Yg penting kita kena yakin dan percaya semua yg jd ni dgn izin Allah. InshAllah tu akan kuatkan semangat sis...semoga Allah permudahkan n izinkan kita merasai nikmat mengandung n melahirkan zuriat yg sihat n sempurna... Aamiiin 😊

4y ago

Tq sis😊harap ada rezeki untuk sy

jangan sedih yeaa.. ni semua rancangan dari Allah... cuma kalau boleh sye nak pesan sikit.. lepas ni kalau dah hamil balik tolong jgn bersama suami dulu untuk sementara waktu.. mcm dah pertengahan trimester 2 tu okay laa.. tapi jgn kerap... sbb org panggil kalau mcm awk ni kandungan lemah... sama macam sye... bidan yg urut sye yg pesan mcm tu.. sye dah kali ketiga ni Alhamdulillah & InsyaAllah kali sihat2 jee.. dah masuk trimester 3, jgn buat kerja2 rumah & angkt/sidai kain, buka nak ajar awk jdi malas tapi itu yg sebaiknya untuk org yg kandungan lemah mcm kita.. satu lagi awk berpantang elok2 yeaa.. jgn terlalu fikir benda yg dah jadi... jgn sedih tau... mangkin rezeki awk bukan yg ni tapi yg lain.. 😊

Semoga sis kuat dan tabah. Sy pn mcm sis sebelum ni 4 kali gugur. Alhamdulillah kali ke 5 ni dah 25w++. Mungkin belum rezeki lagi sis. Sy doakan kita sama2 dpt timang cahaya mata. Sebaiknya sis buat rawatan dulu ye untuk tahu punca. Sy pernah buat masa kali ke3 gugur. Masa tu result normal. Kali ke4 pregnt tu selepas 4thn gugur kali ke3. Sabar tau sis. Jangan terlalu fikirkan sangat ye. Inshaallah, moga selepas ni giliran sis pulak k.

Jgn kecewa, Allah nk bgi yg lbih baik... Allah tk kn ambil sesuatu dri kite melainkan Allah nk gnti dengn yg lbih baik... Ank sis ade tunggu di sne walaupun usianya waktu gugur tu msih kcil

Sis mcm kawan sy gugur dh 3x sbb rahim dia lemah.. Harap sis kuat Dan bertabah jgn putus harap.. Bykkn berdoa insya Allah ada rezeki sis nnt..

12w blighted ovum? Doc x suggest apa2 nak buat? Sllunya klu lebih dari 3x miscarriage doc akan rujuk pakar O&G...

Maaf sis,skarang cm mana..ada rezeki lagi x..sbb sy dalam pantang utk gugur kali ketiga..sedih sgt

Sy bleeding dah 3 minggu.. arini ada contraction. Br 8 week.. redho je lah

3y ago

skrg mcm mna sis.. ok ke kandungn sis?

Sis nak tanya... Gugur 12week tu dh ada janin n jantung baby ke?

4y ago

Slalunya klau 12w mmg dah ade. Size baby mcm besar rambutan

Doktor ada bagitau sbb ape kandungan kerap gugur??