Kalau stress

Kalau stress dan asyik menangis,bole gugur ke? Kandungan 12w

17 Balas

Stress tu kdg normal awal2 kehamilan, sbb mood swing ibu hamil. Tp klu stress memanjang je ssh jugak.. takut nnt tekanan drah naik.. sy 1st preg dlu sy stress memanjang je.. byk berfikir.. bila sy stress sy akan mkn(junk foods)di sana juga berat sy naik mendadak (obes) ditambah pula tekanan darah agak tggi mase tu.. last2 sy bleeding n MC. Kandungan x membesar.. Tahun ni sy preggy lg, skrg da 10 weeks. Sy kurang kn stress & eat healthy. Stress tu ade jugak la kekadang tp sy da boleh kawal.. lepas tu tekanan darah sy kali ni pn da normal.. semoga sis terus tabah n jgn stress2 k? Semoga kandungan kita baik baik saja❤️

Sis sma dgn saya, saya bru week 11, alahai sensetif betul,nangis je, bukan stress tapi lebih mcm cenggeng betul, asyik2 nangis. Kadang lepas solat tu duk doa pun nangis, kalau suami ckp sikit walau bukan marah pun nangis. Suami bnyak mmbntu sbnrnya mksd sya dlm mnjaga emosi sya. Org kata tak bagus utk baby. Harap sis baik baik saja yaa, jgn strss2.

2y ago

Samalah sy masa 1st trimester.. Nangis teruk sangat sampai stress pukul² diri sendiri.. Bila masuk tengah 2nd trimester baru okay.. Dah takde drama air mata lagi 😂😂

dont be sad or to much stress.. kwn sya pn bru 12 weeks.. dia kemurungan n stress sbab ldr dgn husbnd dia..husbnd pla jenis suka buat hal.. suddnly kwn sya cll ckp dia da misscrge.. doktor ckp sbab emosi x stabil.. sbab stress boleh buat tekanan utk baby jga.. bleeding x henti smpai ank tu jatuh sndri..😌😌

blh jd misscariage blh terlalu stress...kita stress kena relax...xpun gi cuci2 mata kat mall..hilangkn stress.. mumy stress baby pun stress.. oh ya sya ade group mumy2 blh share bertnya apa shaja.. khas utk perempuan shaja tau https://chat.whatsapp.com/B9sKzPJ5ZPg1n78vihsNHc jgn lupe kenal kn diri

Saya pn sepanjang mengandung emosi mmg tk stabil. Dari 1st sampai 3rd trimester ada je benda yg saya nangiskan. Cepat betul touching. Mmg tk boleh kawak air mata. Kalau terlampau sgt stress tu saya akan cepat2 tenangkan diri balik sbb risau baby dlm perut effect sama.

Kandungan sye dah 28w. Sye selalu stress. Stress dengan anak tiri stress dengan suami. Sampai tumbuk perut ni. Lepas dah puas menangis meraung. Pujuk baby balik. Dalam sye menangis baby gerak tau. Stress sampai berat badan tak naik2 ni.

bahaya stress utk kandungan. pengalaman kandungan pertama saya, sangat stress, akhirnya saya kehilangan bayi saya semasa kandungan 26 weeks. Dr cakap kemungkinan sebab terlalu stress

Tak boleh stress sis, saya pon asyik nangis je, sensitive btl skng, kdg tu smbil ngis smbil ckp dgn baby dlm perut jgn stress mcm ibu, 😅

Boleh sis sy pregnant first 8w stress sgt and gugur dan alhamdulillah hadir pregnant second 8w again next month gi scan perut

Tak boleh stress berlebihan. Menangis okay kot, saya banyak menangis masa trimester pertama kerana ada pendarahan coklat.