Pendarahan masa 12w

Halo, nak tnye ade x sesiapa yg ada sejarah bleeding masa 12w or 1s trimester? Sblm ni sy pernah gugur masa bln 3 tahun ni dgn kandungan masa tu 12w nak masuk 13w juga. Skrg pregy 12w5d masa cukup 12w sy sakit bhgian bwh perut. Tp xlama. Lps 2hari tiba2 ada darah coklat kat sluar dlm. Then kencing tiba2 kluar drah ketul kecik. Bila pegi emrgncy, doc ckp bby ok. Tp dah 3hri, still ada darah sikit2 bila kencing dan lap guna tisu. Kat sluar dlm xde spoting. Korang ada pengalaman mcm ni x? Btw, esok baru repeat scan kat KK.. Risau gugur lgi😢😢#secondbabyaftermiscarriage

2 Balas

Awak pergi je swasta jgn tunggu kk, scan kt swasta. Mintak ubat duphaston tu. Sebab bila scan baby ok kan. Awk jgn banyak gerak. Bangun utk mandi, makan solat je. Selebihnya baring tdo. Sy bleeding 10w haritu. Sy pun gugur bulan 10 dan 1 haritu. Skrg w saya pun mcm awk. Esok masuk 13w. Jangan risau ye yakin je anak tu sihat allah jaga dia.

sy bleeding masa week 10, sy pergi klinik swasta scan. baby ok, tp sy request ubat kuat rahim. sbb sy pun ada sejarah gugur bulan 2 tahun ni. lps makan ubat kuat rahim, takde dh bleeding atau spotting.