najis baby

Kawan2..nak tanya najis baby sebulan lebih colour macam ni normal.ka.mnum fomula+bresfeed ja(kdg2).. Gmbar google

najis baby
20 Balas

Boleh tukar susu if jd mcm ni. Najis anak jadi mcm ni sbb kandungan zat besi dalam susu formula sgt tinggi. Plus if df, kena bagi anak betul ² menyusu sampai payudara kempis. Ianya nak pastikan bahawa anak dpt susu hindmilk dan foremil secukupnya.

Baby sy x ngam susu SIMILAC NEO SURE utk (bby pramatang).. kaler najis jd dark green macamtu. Susu kdg2 elok utk baby lain, x semestinya ngam dgn bby kita. Sy cuba Mamex Cherish, alhamdulillah ok. Sis cuba tukar susu lain

lagi satu susu formula tu sis kena tengom warna najis baby dalam seminggu,kalau kuning means susu tu sesuai, kalau hijau ,hitam mcm tu kena tukar. susu formula kena try and error.

Susu formula x ngam tu sis. Baby sy pon macamtu juga wrna najis masa sy mix.panic btol,sy terus ke klinik. Lpstu sy tukar susu formula lain, dh ok najis bby sy(kuning).

x normal sis .. jumpa doktor..anak sya mnum susu formula ttp najis warna kuning .. anak yg lg 1 full bf smpai umur sthun lebih dh mkn nasi pun mmg najis warna kuning..

Warna ni tuk bby cam tak elok sis.. bby sye pernah najis warna ni.. sye tnya doc n suh tukar susu fm lain..skg dah okey..

Ye jmpa doc.. Ank sy mnum susu formula tp najis colour kuning. Kalo tk rasi cirit tp colour kuning jgk.

taik mcm ni kalau sebulan lebih jangan biarkan , means susu formula tu tak sesuai. sis bagi susu apa?

Najis bgni klu jrg membuang..bb sy klu 2@3 hr br berak, bgtulah warna najis dia..dia minum lactogen

itu warne taik mcm baby br lahir.. klu hijau hitam taik xnormal berpenyakit.. better refer doc.