Nk tnya ibu²

Kat sini ada yg ambil ccuk depo tk?... Nk tnya knpa ya ccuk depo kna ambil darah n air kncing? Nnti cck yg ke 3 kli sya kna buat smua tu.. First ambil cck depo x da pla.. Nk tnya nurse tdi pn x smpat..sbb bby dh meragam nk ssu..jdi klm kabut.. Mna tau ada ibu² yg kt sni dh ambil ccuk depo brbulan²

6 Balas

Tak pasti la..sbb sy ccuk depo 2 thun plus stop n smbung dgn pil xde plak tiap kali appmnt nurse sruh kncing n ambk darah. Pernah skali je kencing pastu ambk drah n jmpa dktr the rest after that dgn nurse je just cek berat n bp. Now smbung dgn pill pon sama cek berat n bp je..ambk ubat then siap.

4w ago

Aah mmg tiap kali Appointment check bp dgn berat je lepastu trus gi cucuk bontot then balik umah ….. kadang2 je dorg nk urine & darah tu

air kencing rasanya utk cek kalau2 ter pregnant, itu standard procedure kalau swasta sbb nnt bg ccuk depo tahu2 pregnant. yg darah tak pasti pulak tak ambil sbb apa, boleh tanya nurse next time.

kalau tlepas appointment yg spatutnya cucuk tu (lebih 90 hari) yg diorg minta ujian air kencing utk UPT. takut kta terpregnant time tu. ujian darah x pasti pla

saya on pil pun kena check hb dan urine. tapi rasanya setahun sekali lah kot. tak pasti, tak menyempat tanya nurse. diorang buat kerja laju😅

Sample air kncing tu nk tgok kotor atau x …. ambik darah rsa nak tgok Hb kalau x silap …. Lepastu nanti kena buat Pep smear

4w ago

buat je kak….. x sakit sumpah x …… dia macam rsa Masuk batang laki je kat situ … then ambik sample guna mcm kapas tu mmg x rsa apa …. Buat lah utk diri boleh check keputihan ke apa lagipun bukan buat setiap kali appointment…. Setahun sekali je… pelik knp org ckp sakit … sedangkan rsa macam masuk Kote je kt dlm pepek tu cuma dia rsa padat … lgipun dorg sapu Pelincir sblom masukkan tu

Saya cucuk depo 2tahun… tak pernah check air kencing n ambik darah