scan jantina bby

hi , kat mana nk check jantina bby ehh klinik kerajaan tak buat la lps dh scan tu dy tak ckp ap2 pon ? agak2 dlm hargberapa

13 Balas
 profile icon
Tulis jawapan

Mungkin doktor tu tak alert ๐Ÿ˜… jadi, kita kena bagi dia alert sikit, tanya, hehe ๐Ÿ˜„ ada jenis doktor camtu, tunggu kita req/tanya baru alert, ada jugak yang memang sedia tanya kalau nak tahu gender baby.. biasa 20w ke atas masa yg paling sesuai..

Biasanye kalau kerajaan, kene tanya br doc cekkan jantina.. Xkira la kat kk ataupun hosp.. So far sy dh anak ketiga xpernah lg ada doc yg menolak bila kt minta tgkkan.. Cume nasib la nmpk ke x nmpk..

VIP Member

Biasa 28w keatas scan jantina tp kita kena la tanya doc tu bru dia scan jantina baby, klau kita diam je doc pun x bgitau lah , kalau nak scan d swasta pun blh cek jantina, harga ikut klnik lah

sy haritu masa scan 28w kat kk,sy xtnya pon doc bgtahu gender baby..hehe sy xtnya sbb sy dh tahu gender baby sbb dh buat detail scan masa 20w..nasib baik sama dgn yg scan masa 20w tu..

Macam dekat KK saya.. doktor siap tanya lagi. Nak tahu ke jantina baby..? Kalau kita cakap nak tahu.. dia bagitahu la.. ๐Ÿ˜Š 3 kali scan.. 3 kali juga doktor tanya..

Baru buat details scan pagi tadi kat hospital. Saya minta doktor tu tgk jantina sekali. Doktor ada ckp jantina baby. Doktor ckp x berapa jelas. Nak jelas scan [email protected]

Kat kk mmg xbuat sis.. Sis kena pergi check kat klinik swasta.. Kalau sebelum 28weeks..sis blh buat skali ngan detail scan

Tanya la kat doctor masa scan tu..biasa doctor akan tgk kan..klau x tny..mungkin doctor ingt kita x berminat nk tahu..

Sy pun dktor kk xde scan jantina tp sy sndiri yg tnye..jd dye tgkkan dan bgtahu jantina baby sy

Kalau sis duduk area ampang atau cheras.. Ade satu klinik swasta nak scan jantina hanya RM15 sahaja..

Post reply image
3y ago

Xnampak eh.. Sis boleh tgok dekat fb.. Cari poliklinik az zahra