Hi.scan kali ketiga smlm,dan kantung kosong pd 7w. Ada ikhtiar tk untuk turun sendiri?

Kantung kosong

6 Balas

7 weeks, awal lg tu. cuba repeat scan dkt swasta, buat transvaginal scan. more accurate. sometimes its better utk start scan 8week ke atas, utk elak benda ii mcm ni, bila kita tak nampak janin kita akn fikir negative. selagi tak turun darah/daging teruskan berdoa moga pregnancy still ok. insha'Allah boleh cuba tggu sampai 10 weeks. adik saya scan 8mggu pun just nmpk kntung je. tp alhamdulillah skrng anak dia dah dua tahun dah. lagi satu, cuba utk scan tmpt lain jugak. untuk make sure yg kandungan mmg tak jadi.

Dr cakap kantung awak leper ke? Kalau saya makan nenas, minum air coke, minum air kelapa. Tapi awak tunggu lagi 2 minggu lagi ya. Kalau Dr dah confirm awak punya kandungan tak menjadi baru boleh buat mcm saya. Seminggu lepastu kantung akan turun dengan sendirinya. Memang sakit. Tapi lagi better dari kena buat dnc.

5mo ago

tk leper lg tp dr kata tk cantik dah..ooo cmtuke.. sakit ekk.. risah plak. tulaa. kalau boleh tanak dnc jgk.. hehe tq sis

Dh dpt surat doct ke suruh pergi hosp . Saya baru lepas gugur tu pon kandungan dh 12 weeks . I harap u tunggu 10 weeks mcm tu kalau takde suruh doct kt klinik buat surat ke hosp ye

5mo ago

tk dpt surat lg. sbb dr ckp tggu lg 2w.. kalau tk turun lg, br dia bg surat.. ok sis. tq nurul.

saya 8w hritu pun nmpk kantung kosong. repeat scan after 2weeks alhmdulillah dah nampak sekali dgn heartbeat. sis doa baik baik, jangan stress dan repeat scan semua sis

5mo ago

yeke. sy pun masih berharap jgk ni. tq nim..

mmm saya takde pengalaman, tapi takde repeat scan lagi ke? macam anak 1st saya haritu, 7w memang ada kantung je. repeat scan masa 9w++, dah nampak jelas semua.

5mo ago

ohh macam tu, faham. saya doakan semoga yang baik baik shj ye untuk awak. ♥️

nape nk bg turun sis..7week awl lg..saya pun nmpk kntung kosong juga..tnggu 9 week ke atas

5mo ago

oo..saya doakan smga semua baik2 ya