Makan Folic Acid

Kandungan sy sudah 5w lebih...sy makan Folic Acid...Smpai bila boleh mkn Folic Acid..??

2 Balas

Ibu boleh makan folic acid sampai lepas bersalin, no problem. Ada sesetengah ibu bila start consume obimin, dah x ambil folic sbb dlm obimin pun ada folic acid. Tapi dulu I makan folic acid sepanjang pregnancy dan I continue makan lepas bersalin time pantang juga sbb kan lepas bersalin byk darah keluar dr badan kita so it's good to makan nak tambah balik red blood cells dlm badan. Before that, I tanya dulu doctor I whether lepas bersalin boleh continue x, doctor said okay je. Depends, nanti bila visit KK, u boleh tanya doctor juga for further clarification.

2y ago

okok tq for your information ☺️