Kandungan kurang gerak cecah 9 bulan

Kandungan sy dah kurang brgerak bila masuk 9 bulan... Normal ka?

1 Balas

Normal tu, sebab baby dah makin besar. Jadi pergerakan dia agak terbatas dalam rahim (ruang kecil). Yang penting, pastikan pergerakan bayi cukup 10 kali dalam tempoh 12 jam. Jika kurang 10 kali pergerakan dlm 12 jam, perlu cepat2 ke hospital. Semoga dipermudahkan urusan bersalin nanti dan moga selamat semuanya ye. Aamiin 🤲🏻 #TAPsupermoms