Baby kurang gerak ..

Normal ke bila masuk minggu ke 34 baby kurang gerak ...nak kira pun susah pagi kul 9 geral lepas tu kul 11 baru gerak

1 Balas

Tak normal. Doktor ada pesan kalau baby kurang gerak @ tak cukup 10x gerak kena pergi hospital.

4d ago

Saya mentioned di atas 'kurang gerak @ (atau) tak cukup 10x'. Pattern pergerakan baby si ibu je yang tahu. Doktor ada pesan kalau baby kurang gerak dalam erti kata lain abnormal kicking pattern, kena pergi check di PAC. Pergi check won't cause you any harm. Tak nak pergi PAC pun takpe. Boleh pergi scan di klinik swasta. Sebab ada kes si ibu rasa baby kurang gerak, rupanya terbelit tali pusat. Apa2 pun boleh rujuk doktor masa checkup ya.