Kandungan melintang

Kandungan sy 27week nurse check perut bawah kosong, baby dalm keadaan melintang, siapa ad pengalaman baby berpusing dalam keadaan normal?

10 Balas

Awal lagi tu pn. Saya pun sampai 29w baby masih melintang lagi. Alhamdulillah 31w dia dh masuk laluan sampai skrg. But still dia masih ada ruang nak berpusing sampailah 36w nnti. Saya cuma banyakkan sujud, mencangkung, jalan itik dkt rumah. Selalu gak cakap kt baby supaya dia berpusing. Moga dipermudahkan urusan pn ya 🥰 Take care

masih boleh berpusing lagi. ruang dlm rahim awak masih luas. banyakkan bersujud & sentiasa pujuk baby. doctor pernah ckp dkt sy 32w pon baby masih boleh duduk melintang selagi ada ruang dlm rahim kita. perlu risau kalau dah 36w baby masih melintang sbb time ni baby dah padat dlm rahim kita awak.

Bnyak masa lg sis, bby kecik lg boleh main pusing2 ruang bnyak lg , i 35 weeks bby baru masuk laluan

Baby pndai pusing sendiri, dia tahu jln utk keluar.. Jgn rsau mummy.. Saya 38w bru bby pusing😁..

1y ago

Terima kasih sis, tu la sy baca yg komen semua positive kata bby akan pusing,, 🙂

awal lagi masih boleh pusing. bykkan pujuk baby & sujud, mencangkung. Insha’Allah

1y ago

saya 26weeks , hri tu buat details scan ..doc ckp baby breech tp inshallah Masih awal tuk risau .. sblm ni pun ada pengalaman 2 anak breech .. kluar kaki dlu, alhamdulillah lahir normal je padahal bilik opt da standby .. kena rajin pujuk baby tu .. pikir positif , rajin2 tongeng pg dn ptg .. inshallah smoga d permudahkan urusan kita semua 🤲

saya 34weeks baby msih mlintang risau juga😌 27weeks baby msih boleh bpusing☺️

awal lg ada masa lg nk pusing...klau dh 36weeks keatas x turun lg baru risau

masih awal lagi , baby masih blh pusing .. Bykkan sujud & pujuk baby ..

byk msa lg sis t bby blh pusing lg..

awal lagi tu