Keluar darah apabila bersama suami

kandungan sy 12weeks+, semlm bila bersama suami tiba² ada darah, pekat lps tu ada ketul² kecik..tkt jgk keguguran ke apa sbb baru hari selasa g KKIA buat buku pink.. Alhamdulillah baby ok je..hari ni suami ajak g scan baby lg..dia tkt apa² jd..pernah tak mommys ada pengalaman yg sama?

4 Balas

Masa prgnant, biasa jdi pndarahan bila bersama, bila sis ke emrgncy n ckp ad pndrhan, doc akan tanya awak ada bersama takk, kalau ya, dia kata normal, so better elakkan dulu bersama first trmster ni.

1st trimester kebanyakkn doktor x galakkn lg bersama.. puasa dahulu.. klau dh sampai kluar darah tu.. kwan sy ada 2 3 org jugk bersama 1st trimester end up kluar darah gugur..

2y ago

terima kasih..sbb tak tahu ni 1st baby..moga² tak ada apa²...

Hmmm kalau berdarah better elak dlu bersama sis,hati2 1st trim ni mmng agak payah nk jaga kandungan,bnyk bnda kita tdk boleh buat

elakkan bersama dulu awl pregnant .. klu tnye doc pon akn jwp y sama.,jngan buat kerja berat,rehat y ckup,.. 🙃 ...