Keluar darah selepas bersama suami

Hi. Nak tanya. Kalau ikutkan tarikh last period, saya dah nak masuk 7 weeks. Tp haritu buat ujian darah. Kandungan baru dalam 5 weeks. Selepas bersama suami, ada keluar darah. Normal or tak ye? And biasanya buat buku pink bila kandungan dah cecah berapa weeks ye? #firstimepregnant ##pleasehelp #doakanbabydansayasihat #1stimemom

4 Balas

Utk awal kandungan selalunya org pesan elakkan hubungan intim dgn suami dulu, sbb kandungan masih fragile gitu. Kalau ada keluar darah boleh refer doktor terus, sbb awal kandungan kan. Mcm mcm boleh jd. Untuk buka buku tu ikut tmpt, ada tmpt yg nk confirm ada nampak kantung berisi janin serta bunyi jantung baru boleh buka, ada yang 12 weeks, ada yg dah tau pregnant dr UPT je terus boleh buka buku. Call KK utk kepastian.

kalau keluar darah lepas bersama especially awal trimester tuu xnormal sis.Refer hospital ye.N untuk bukak bukupink pulak bolee buka mula 8w sehingga 12w..Moga dipermudahkan semuanya

Kena gi klinik tnya nk buat buku pink, kalau saya haritu 10weeks baru buat buku pink and kena book appt kat apps depends on klinik. Pasal darah tu better tanya doctor nanti

Hi sis, klau nk kpastian better jumpa Dr. Sometimes klau awl2 kdgan kena be careful juga sis, depnds keadaan preggy, smoga sis n bby sihat