Air ketuban berkurang

Kandungan saya sekarang 25minggu5hari, semalan pegi checkup dengan pakar. Dia kata air ketuban berkurang. Lepastu dia check guna muncung itik tu, lepastu ada pendarahan sikit. Saya tak tahu apa punca air ketuban tu berkurang sebab saya minum air banyak setiap hari. Nak tanya mommy yang berpengalaman, air ketuban akan bertambah ke lepas docter suruh repeat scan nanti. Docter suruh repeat scan lagi 2 minggu. Saya risau, sebab nampak perut macam makin kecil.

2 Balas

Kurang tu brpa cm? Bawah 8cm ke? Saya masa 21w air ketuban 12cm, pastu 25w naik 15.5cm…. Air ketuban mmg akan naik turun la kot. Try mkan tembikai, minum air kelapa

Try minum air tembikai. Doktor takkan suggest ni tp selalunya menjadi