AFI ( Air ketuban )

Salam mommy . Bacaan air ketuban saya masa scan masuk 28w adalah 19.9 . Doktor kata ada lebih sedikit . Mommy² ada tak tahu bacaan normal paras air ketuban masa kandungan 28w ni ? Saya ni first mom . Nanti dr suruh scan balik utk tgk air ketuban masa 30w . Saya ni risau kalau air ketuban jadi makin banyak/kurg . Sebab ada jgk baca risiko dia . Ada tips tak mommy² ? Tq sekiranya ada yg sudi jawabkan.

1 Balas

sy 28w air ketuban 13 lebih masa 25w 15lebih makin kurang plk tpi atas 9 bawah 20 okey rasanya. Tapi mcm sis 19.9 tu mcm byk jgk la .

1y ago

try mkn tembikai byk atau air kelapa boleh tambah air ketumban.