Bayi kurang menendang

Kandungan saya dh 22 mnggu. Sblm ni selalu rasa baby menendang, tpi 2 hari ni, baby mcm krg menendang n kadang² lngsung takde .. normal ke situasi mcm ni?

2 Balas

normal. sbb baby kecik lg. dpt rasa sebulan tu dia gerak skli dua pun okay je. tggu masuk 28 baru betul2 boleh rasa sbb dia dh besar. klau masa 28w baby kurg dr 10 gerakan dlm masa 12 jam baru perlu risau

Normal sis..sy pwn hritu msa 20-23w, 1-2weeks baby kurg tendang..g scan doc ckp normal, tgk baby aktif je tp xrsa..msk 24w bru baby byk start tendang..tp ikot suka dia nk tendang bila😂..