sakit kemaluan

kandungan masuk 39minggu ..kenapa sakit kemaluan ye ibu² ..nak berjalan pun skit ,nak bangun duduk pun sakit ..dari tido telentang nak mengirinng sakit ..tanda nak bersalin atau sebab² lain ya

5 Balas

seksa tu dh skit kemaluan..rasa dia mcm kembang + ngilu semacam sntiasa..😅 normal sis bila dh 39mggu.. ade 3 tand brsalin yg sis kena alert lepas ni, 1-contraction iaitu kerap rasa sakit 5mnit-5mnit, rasa dia skit yg xmampu kita nk ckap sakit mcm mana.. 2-keluar lendir + darah or darah saja 3-air ketuban pecah, air yg tiada bau, jernih dan mngalir mcm air paip yg kita xboleh kawal... klu ade 3tanda tu, sila ke spital ye.. 😘

2y ago

normal sis, sy tiap kali mngandung, hitam kt leher, celah peha, pggung sume.. rasa nak nangis, tpi tu sbb pembawakan anak jek, bila dh 2-3mggu brsalin bru akan okay..jgn risau sis, time sakit dtg, malu tu dh kena tolak tepi, time tu dok fikir cepatlah bby keluar, sakit gilaa dok tahan contraction slagi bby xkeluar.. 😂