Assalammualaikum dan selamat pagi.

Saya nak bertanya, sebab saya takde pengalaman. Saya dah 33week. Kadang bila nak bangun dari duduk ataupun bangun dari baring mesti dekat kemaluan macam sakit, sakit yang macam mana tu saya pun tak tahu nak terangkan. Bawah perut pun terasa berat. Tu normal ke atau macam mana ye? Ada yang kata tu tanda² dah dekat nak bersalin. Betul ke? #ingintahu #firstbaby #firstmom #pleasehelp

2 Balas

sy pun sama. sakit pd tulang pelvic. cuba suruh suami urut tapak kaki sampai pinggang. urut kat tulang pelvic sikit. sy mintak tolong suami sbb badan sakit sangat sampai nk langkah naik tangga pun tk boleh

Sy pun mcm tu. 33w juga. sy tanya dr, dr cakap perkara biasa. Elakkan bleeding saja. semoga d permudahkan ya sis ;)