KULIT GELAP

Kandungan dah msk 33w.kulit bahagian celah peha,ketiak & puting semakin hitam.adakah normal? & guna produk apa utk kembali normal?

25 Balas

sya pn sama...cuma muka sja org tegur glowing...bhgian puting tu jgn letak apa2 ya sis, itu hormon yg wajib ada sbb mata baby akn trtarik dgn warna gelap tu...yg lain tu, sya cuci sja guna pencuci muka biasa sy pkai..

Normal sis. Saya putih melepak, dh preggy semua jd hitam. Tp skrang tgh dlm pntang, semua yg hitam tu dh slowly hilang. So, kalau syg baby,jgn guna apa2 produk lah ye. Nnti takut effect ke bby☺️

3y ago

emm normal je ke semua tuh . kita punya risau sebab tiba tiba kulit jadi makin gelap . sebab seblum takde pun .

Sma 😅 celah ketiak, peha, leher.. Tp yg bestnya sjk mgandung ne bulu2 xtumbuh. . 🤣 Agak hairan tp feeling good👍😂 prsn rmbut pun lmbt pjg..

Sama lh sis.. skg dh 34weeks.. ketiak, paha Hitam.. nk kta daki,X plak SB hri² guna scrub Mandi X jga tanggal.. xpe lh,lumrah jd ibu² .. 🥰🥰🥰

2nd n current pregnancy sy alami bnda sama sis. Pkai la apa pn mmg tak jln. Lps bersalin kang helok balik. Hormone kita pnya keje tu. bertabahla

btabah la yer sis..buat2 xnpk je lah smentara nk hilang..😓😓 saya pun sma je..now 39 week pun masih ada..kt tengkuk mcm2 dh buat..

normal. sy msa prgnant ketiak jdi hitam. bila baby lahir.baby pn ikut ketiak hitam. skrng baby dah sebln.ketiak dia bru nak putih😂

Saya pun 21w dah ketiak,celah paha hitam, masa mandi hbis sental2 pun mcm xda result nak cerah balik 😫

sama cm.saya.. huhu.. smpai skrg dlm.pantang sdah hitam d celah peha still ade.. gatal plk tu.. 😪

Normal sis sy dlu pun mcm tu,,dia punya hitam tu mcm apa tpi lepas branak je hilang dah