Tolong mummy

Kandungan dah 11 minggu tapi still takda rasa mual. Selalunya minggu keberapa mual2 dan muntah ye? 😰😰#firstbaby #seriusnanya #firstmom

32 Balas

sy 10w..alahan tk lalu mkn mula dari 4w smpai 10w...skrng alhamdulillah dh lalu mkn,cuma tk boleh bau sabun baju mesti nk loya tk la smpai muntah. suami sy dia muntah setiap kali lps kumur lps mkn nasi..smpaikn pergi kerja sy suruh dia bawa asam,slalu dia muntah dkt tmpt kerja..alhamdulillah skrng sy ok, awal² ja malas..dh msuk 10w ni aktif mcm biasa. kalau tk, kuat tidur ja mkn tk lalu 😅,tnggl suami ja bru start muntah dan pening start sy 10w ni..

Pregnant x semestinya ada alahan ye sis.. jgn runsing xde alahan tu.. bonus syukur.. kalau ade alahan.. pastu tibe2 dh xde pun syukur.. bukan bermakna xde alahan xok.. atau xnormal ye.. tu ujian hamil ibu2.. ape2 pun syukur aje.. yang xnormalnye kalau ade bleeding ke ape.. terus ke doc.. kalau alahan ni xyg runsing2.. mgkin ade jgk.. tp lain.. xsama.. masing2 pny..

saya pregnant anak pertama, xde apa² tanda langsung. cuma selera makan je bertambah. mual ke loya ke xde. alhamdulillah rezeki. pregnant anak ke Dua ni pun xde mual or loya. cuma sensitive dgn bau jee. lain org lain experience. tak sama. asalkan bby sihat and enjoy your pregnancy journey 🤗

2y ago

Tak mintak tapi mcm pelik 🤣🤣 ingatkan semua org muntah2

Hihi tak semua orang dapat alahan mual2 tu… Alahan saya selsema je setiap hari dr awal mengandung sampai lah nak masuk 2nd trimester ni… InshaAllah takde pape… Saya pun kurang mual2… Itu rezeki kita lah.. Dipermudahkan urusan semasa mengandung…

Jgn dimintak alahan mcm tu . Takut badan kita yg teruk nanti . Syukur tau xdak alahan . Mcm sy ank first sekarang . Dari trimester pertama smpai ketiga langsung xdak alahan , syukur sgt . Nk buat kerja pun senang , xperlu susahkan husband 😍

Lain² sis. Ada orang sampai ke bersalin takde alahan. Ada orang suami yang mual muntah mcm saya. Syukur apa saja yg dah ditentukan. Takde mual alahan seronok sbb enjoy je pregnant. Saya pon first baby. Semoga dipermudahkan urusan kita sis ❤️

tak semua perempuan mngandung ada alahan..bersyukur laaa kalau xdpt..Sy 4 org ank..3 org semua alahan pd suami..Sy okjee takda mslh apa2..tp ank ke 4...dr awal sampai bersalin lembik betul...Mkn xboleh silap..Muntah2 seharian...

sy pon dah masuk 10w alhamdulillah syukur xde mual dan alah. cuma alah dgr lagu² slow mow je. pening kepala bila dgr. sy harap² smpai pghujung xde alahan yg teruk. sebab mak dan kakak² sy semua alahan yg teruk ms pregnant.

sy pregnant dari awal sampai skrg dh masuk 36 minggu Allah bagi sihat tubuh badan tanpa alahan.. syukur sgt2, alahan tu kalau teruk mau longlai kita wak.. jadi jgn mintak mual2 tu 😆 janji sihat tubuh badan…

jgn la mintak kak. sy teruk sangat mual² masa pregnant anak ke2. ape2 pun tak lalu nak makan.nak minum air pun nak termuntah..nak buat keje pun tak boleh.haihh😂 syukur anak ke 3&4 takde alahan🙏