kuning

hello kamurang...mau tnya yg mommy2 dekat dalam nie...siapa tau cara hilangkan kuning baby???

9 Balas

Sila susukan anak anda dengan lebih kerap. Kalau beliau tido, sila kejutkan beliau dari mimpi lenanya. Awak nk tanye- berapa kerap nak susu???? Kalau bole Setiap 2 jam sekali. Baby yellow nih memang kerap tido. Ape relevan utk kerap susu ngn yellow? So bila kerap susu, baby awak akan kerap kencing and berak. Bilirubin akan keluar melalui kencing and berak bayi- lebih kerap derang membuang lebih cpt kuning tuh turun. Kalau tinggi sgt jgn la tunggu2 nk dgr lg nasihat orang - sila ke hospital. Dok bawah lampu.

Keep Breastfeeding tu baby.. Susu ibu sgt membantu menurunkan Jaundice baby.. Dan jgn kasi pakai baby baju yg Berwarna kuning..

Susu kan bby sekerap mungkin... Klo bf ibu boleh minum susu kambing... Xde yg fresh yg sachet pun boleh... InsyaAllah mujarab.

Susu kan baby sekerap yang boleh. Jangan bagi air masak atau apa2 jus buah-buahan pada baby. Hanya susu sahaja..

Kerap bagi susu stiap 2 jam. Baby baru lahir smpai umur sebulan memerlukan air susu sebanyak 60ml

Susukan anak sekerap boleh

Kerapkan mnyusu si baby

Susukan anak sekerap

Kerap susu...