air kelapa pandan

Kalo mcm Sy nie dh 21 w boleh ke minum air kelapa..sbb teringin...

18 Balas

Sy pun smpaii 22 week ni tk minum kelapa .. Huhu kakak2 yg lain depa minum je time depa pregnnt dulu . Tpi klu dh kata ikut ketahanan badan . Mana la kita nk tahu tahan ke takk .. Klu minum nnti jdi ap2 .. Risau jugak . Diri sndri jugak yg salah .. Huhu lgpun ank first , jadinye tahan jela smpai semester3 .. Bru berani minum ..

Depend sis pd ketahanan bdn seseorg.. ada tu bdn dia ok ..ada yg x.. stiap bdn adalah berbeza. Ada rahimnya kuat..ada yg x.. kalau sis xde mslh pape..sis rs bdn sis ok.. sis minum la k.. sbb ada yg minum ms trismeter ke3..ms awl kehamilan xminum .. pape pn depend tw..xkata xleh minum.. tp tgk pd dri kita kondisi kita mcmne

Try la minum ckit dlu. Sye pon sbb teringin sangat sye try hari tu minum ckit tgk perut ade sakit ke x. Huhuhu tapi sye still x berani nk minum banyak. Tunggu hujung trimester kedua baru sye start minum hari hari. Skrg ni baru nk masuk 20weeks tapi sbb hari tu tekak nk sangat air kelapa. Sye minum jela ckit bagi rasa

Kalau saya, dah seminggu sebelum bersalin (36 weeks) baru berani minum air kelapa. Ada orang kata boleh minum, tapi sebab saya ada terbaca di Internet yang air kelapa boleh memicu contraction, tu yg tak berani. Tapi, bila dah 3rd trimester, confirm boleh minum. Awal2 pregnancy tu depend on ketahanan badan individu.

Kalau sis takot, minum tu kena berpada, 1 gelas in shaa Allah takde ape2, sy minum dari awal preggy sampai nk masuk 5 bln, tapi bukan selalu la, time terasa nk minum je, nenas pun sama gak, kalau teringin, makan je tapi berpada, jgn byk sgt dan jgn la hari2

Ikut ketahanan bdn masing2 sis.. mcm sy hrtu 11w mnum alhamdulillah xde apa2.. sbb sy baca dr imelda ckp xde mslh utk mnum sbb air kelapa bnyk khasiatnya.. apa2 pun kena tgk ketahanan bdn masing2.. kita pun xnak lah ambik risiko kan..

Saya dr mula awal pregnant sampai sekarang minum air kelapa. Saya tak boleh minum teh,susu,milo dsb. Saya serasi minum air kelapa. Skrg dah nak masuk 31 weeks

Sy tak sure kenapa org kata air kelapa xblh minum🤷‍♀️ kalau sy, sy minum je tp sbb ramai kata xblh, sy minum sikit je.

Sy Bru 18w...minum ok je..lg pun air kelapa ni elok utk lawas kencing.dktr pun sarankan...yg penting yakin...and fikir positif je..

4y ago

Tulah ..doc pon Ada jgk ckp...

Masa sy preggy dlu 3rd trismeter baru mak dan mil bg minum 😉✌husben pn takbg minum ms awl 1st dan 2nd trismeter