keliru

Kalo lewat period 4hari upt dh boleh detect ke prengnant atau tak..or perlu tggu lg..brp lama?

13 Balas

Sebaiknya awak tunggu lewat 10 hari. Tapi bila lime upt ada keluar double line samar2 insyaAllah positive. Tunggu lagi seminggu dua dan ulang semula upt. Sebab hormon hcg akan meningkat jika awak hamil. Jadi double line akan nampak lagi jelas. Tapi ada juga yang 4 hari lewat dah boleh nampak jelas double line dia di upt. Good luck dear. InsyaAllah ada rezeki baby 2020.hehe

Kalau hormon hcg tinggi dah boleh detect.baru ni saya detect pregnant seminggu sebelum due period.guna upt yg sensitiviti dia 10 miu.naik dua line tapi kabur.test masa hari sepatutnya period terus naik 2 line pekat..semua bergantung pada hcg dlm badan seseorang.

Saya pun lewat dtg period 3 hari. Check upt Ada 2 line. Tp satu tuh mcm kabur sikit. Adakah sy Dah boleh jmpe & check dgn doct? Sbb sblm Ni pernah mengandung luar rahim.. 😔

Depends pada seseorg.. Saya bfore delay ade check.. Naik 2 line yg terrrlalu samar.. Bila da delay seminggu saya check lagi.. Da pekat da hcg nya

Saya dulu lewat 4 ari jgk.. dh boleh kesan. Tp atas masing² punya hormone. Ad org 1 mggu hingga 2 mggu ke ats baru boleh kesan...

Depends. Klu hormone hcg tinggi blh je detect pregnant. Tp klu samar2 tu try la lagi dlm 2, 3 hari lpstu ke 😊

Trpulang pda bdan msing2.. Ad yg cepat, ad yg lmbat...ikut HCG badan

saya lewat sehari da terang upt.. tgk pada badan jgk sis

Boleh test sehari atau seminggu selepas missed period.

sy lewat 2 hari da dapat naik double line