boy or gurl

kalo baby slalu gerak belah kanan baby ape ye?.

5 Balas

dah masuk 2021 dah ni.. masih ada lagi ke yg percaya mitos2 ni? tau tak, doctor sendri pun cakap soal jantina Allah swt yg tentukan. takda sebarang ciri2 fizikal or hormon yg bg tanda boy or girl. bila kromosom x bertemu x maka jadila girl. jika kromosom Y bertemu X maka jadila Boy.. yg bawa kromosom X@Y hanya suami, wanita hanya ada kromosom X sahaja.

Maaf mommy, tak pasti kalau kita boleh tahu jantina baby melalui pergerakan baby sebelah kanan atau kiri. Mungkin mommy boleh minta nasihat dan pendapat nurse serta doktor masa check up di kk 😊 #TAPsupermoms #TAPactiveusers

hentikanlah percaya bnda camni.abis kalo baby tu gerak atas bawah? pondan? 🙄 soalan mcm budak kecik. dulu sekolah belajar kan?

3y ago

Setuju dengan puan adila, seeloknya kita cuba gunakan perkataan terbaik yg tak menyinggung perasaan orang lain. Tak salah nak menegur. Kadang2 yang salahnya cara dan pemilihan perkataan Bak mutiara kata ni "A person's tongue can give you the taste of his heart." ~Ibn al-Qayyim.

xde kaintn pun puan...tlong jgn prcaya pelik2...better bca info2 dri page ksihatn Doktor terlatih perubatn..

Rasanya takde kaitan gerak kiri/kanan dengan jantina.