susu

Kalau xminum susu xpew ke??...Sye dh lama stop susu Sebb xnak bacaan gula tinggi...ade effect x kat baby ?

24 Balas

Saya tak suka susu, dah tanya doctor tak apa ke tak minum susu. Doc kata tak apa sebab dah makan pil calcium yg dia bg tu. Cuba la discuss dgn doc awak

5y ago

Boleh kot, bgtau doc awk xboleh minum susu. Doc sy dulu mmg bagi tanpa diminta. Second time jumpe tu sy tanya pasal susu tu... Masa first time jumpa dia bg obimin dengan calactate 300mg (calcium)...masuk minggu ke 12 dia bg obimin plus yg ada fish oil dengan calactate 300mg...

Saya ganti kalsium dengan pil doktor bagi ,plus makan cheese Sebab saya minum susu jadi heart burn. Seksa sangat.

bahaya x ambik kalsium langsung semasa preggy https://my.theasianparent.com/kalsium-untuk-ibu-mengandung

mnum susu fresh milk..jgn amek susu tepung,mmg gula tggi..kne amek susu jgak..pnting utk tumbesaran baby..

5y ago

Farm fresh, HL

Boleh ambk pil kalsium, sy pun tk ad ambk ap² susu.. sbb risau gula tinggi.. jd ambk pil kalsium je

5y ago

Okk nnti sy cari..tq ye

Minum susu utk kalsium dlm bdn kite n baby. Bleh try farm fresh, fernleaf yg tiada kandungan gula..

5y ago

Kalau farm fresh kurma blh ke sis? Hari tu sy minum tp skrg stop sbb risau result gula tinggi.. skrg ni sy kne buat bsp..

minum susu kotak yg lowfat tu jer sis.. ikut waktu dia laa.. pg, tgahari n mlm.. pnting tu

Susu fresh milk xde gula. Bolej cuba. Tak elok juga x mnum lgsg

5y ago

Ohh hi goat tu ok ye...

Pulk...hadehhh...🤦🤦....makn pil jelah kot

Minum Susu yg kurang gule

5y ago

nak tahu juga.. susu apa..