masalah period

kalau wanita yang priod nya tidak teratur ada peluang untum hamil ka??

26 Balas

Boleh sis.jgn risau.sy mmg period x teratur dri anak dara smpi bkawin yg ptma kali.lepas tu sblm pkawinan kedua sy.sy sgt risau sbb still period x teratur.klu boleh sy nak cpt hamil sbb sy da berumur dri suami.alhamdulillah sy bunting pelamin... Sblm nikah dan selepas nikah sy x pernah tinggal solat tajahud...taubat...dhuha stiap hari dan bdoa minta d suburkan rahim agar segera hamil.dan alhamdulillah tuhan kabulkan.sy juga mengamalkan folic asid appeton.utk hamil....alhamdulillah. .sekiranya beragama islam..boleh cuba cara ni dgn bsungguh2.jika beragama lain. Boleh ikut kepercayaan masing2...

InsyaAllah ada... Mcm saya,, memg dri ank dara period x teratur smpi laa kahwen.. Tpi ambik msa yg lma jgak nk dpat kn zuriat.. Saya klau x period smpi 2 3 bulan... Kdang2 ingt pregnent tpi tak... Tiap2 bulan xmai period msti cek upt... Akhirnya kecewa,saya abaikn jer.. Pernah jgak pergi doc nk stabilkan period.. Tpi tetp period x stabil.. Tpi allah lbeh berkuasa... Alhamdulilah, akhirnya lekat jgak zuriat, menanti selama 7 thun.. Now tgh brpntang.. InsyaAllah hrap sis pun ada rezeki.. Yg penting jgn stress.. Bnyk kn berdoa,, bnyk kn berusaha...

insyaAllah ada rezeki. satu tahun sebelum nikah saya punya period tak teratur sgt sgt sgt. datang setiap 2 bulan, kdg 1 hari je, kdg setitik je. satu minggu sebelum nikah saya period mcm biasa, yg betul2 keluar semua darah kotor. masa tu terkejut and mcm tak biasa sebab dah lma sgt tak period banyak mcm tu. alhamdulillah, saya bunting pelamin.

4y ago

Wahhh ok la tu..😘😘

Ada. Saya pon period x teratur. Alhamdulillah Allah bagi rezeki. Yang penting usaha & doa. Kalo stress rehat la dlu jgn pikir kn tuk dapat anak sementara enjoy pergi jalan2 buat pape yg seronok kn diri. Kalo dah ok mental fizikal da sedia semula usaha balek.

Sy dr sblm kawin mmg haid x teratur tp alamdllh mngandung.... Cuma mngandung yg yg pertama trs lekat lps kawin yg kdua 10 thn penantian.... Skrg 36w mnghitung hr, jgn prnh penat utk berdoa sis insyallah selagi kita ada Rahim x mustahil utk kita mngandng

Sebelum kawen, period saya memang tak teratur.. tapi lepas kawen automatik jadi teratur... Bunting pelamin tapi xda rezeki.. Alhamdulillah 6 bulan selepas tu mengandung balik.. anak sulung da 6tahun skrg..

Rezeki kita xtau..tup2 Allah bg.mcm org bdn besala depa mesti kata sush mgandung..tp rezeki allah kite xtau'.y pnting sis tak stres,bila kita stres ketulan darah susah jd..

Insyaallah boleh...saya penah sampai 9 bulan tak priod.. alhamdulillah rezeki Allah nak bagi...12 tahun penantian...yang penting jangan putus asa..jaga kesihatan...

4y ago

Mula2 rasa tak percaya..sebab dah redo, anggap tak de rezeki..buat upt banyak kali..5 minggu gi scan,ada heart bet tapi tak jelas sebab kat bawah lagi..bila 7 minggu,terus nampak.. kekuasaan Allah.. alhamdulillah happy sangat,siapa sangka umur dah 41, Allah nak bagi rezeki...🥰🥰🥰

boleh sis .. amalkan mkn acid folic .. sis ngn husband kne makan hari2 .. sy pon jnis susah dtg period alhamdullilah lepas 3 bulan menikah .. pregnnt .. 😘

4y ago

sehari sekali sis .. amalkan hari2 .. klau boleh ajak husb skali makan

Boleh je syg.. Sy pn priod xteratur.. Kdg tgh bulan dtg.. Kdg awl bulan.. Suka ubah2 tarikh setiap bulan.. Skrg alhamdulillah sy gndung 10weeks..

4y ago

Sy macam sis. Sis ada amal apa2 x?