Period x teratur

Boleh sy tnya...priod x tratur ni boleh myebabkan susah utk hamil ker?

4 Balas

sbenarnya ya..sbb ssh kira bila waktu subur.. tp jgn putus asa.. cuba diet n mkn yg bkhasiat..kerapkn bsama suami.. every month kna cek urine..sbb ada yg pregnant tanpa d sdari mcm sy.. bila ada dtg period tu lpas period bsama suami ..mgkin ada keajaiban... sbb doktor ckp wlaupun xteratur pun bleh mngandung..that y kena cek juga urine tu stiap bln..

5y ago

bnyk dh sy dh cuba sis..jamu,ubt dkt pmcy,sy check dkt pkar sakit puan dn mkn ubt..folic asid pun sy dh mkn dh dlu..tp blum ada apa2 brita yg dpt mgembirakan sis..bdoa pun x lupa..

Tak juga..sy jenis tk teratur pernh sampai 50hari baru dtng period tp bila nk tau ms subur senang je..kira2 13 lps period biasany itu ms subur..sblm ms subur biasa ada tnda mcm keputihn sikit itu berarti ms subur dh tiba..tp untuk lbh jls ny blh guna opk .

5y ago

ok sis..tq

Period xteratur ni menyebabkan susah nak tahu waktu subur. So boleh jadi susah lekat sebab xbersama time betul2 subur.

5y ago

tq for info

Period xteratur menyebabkan kita susah nak tahu waktu subur..tp bole je kalau ada rezeki pregnant